Com preparar-se per a una triatló olímpica

entrenament triatló olimpica tridir

T’expliquem les claus de l’entrenament per convertir-te en finisher d’una triatló olímpica

El pla d’entrenament que et proposem està dissenyat perquè en 3 mesos estiguis preparat/da per competir en una triatló olímpica (1,5km nedant, 40km en bicicleta i 10km corrent). Encara que et sembli un repte a l’abast de molt poca gent, tu també pots formar part del club dels finishers d’una triatló d’aquestes característiques.

Un dels requisits que necessites per seguir aquest planning és estar familiaritzat/da amb la pràctica esportiva, perquè si comences de cero, és probable que després de la primera setmana no et puguis ni moure dels cruiximents que tinguis per tot el cos.

També és igual d’important conscienciar-te que hauràs d’entrenar entre 6 i 7 dies a la setmana, alternant els exercicis de les 3 modalitats diferents. Si ets una persona que li agrada realitzar esport a diari no serà cap problema, a més pensa que gran part dels entrenaments els pots realitzar a l’exterior i en companyia.

Hem parlat amb els tècnics del club de triatló TriDiR perquè ens expliquin les claus sobre l’entrenament de triatló i així puguis assolir el teu repte, te’ls expliquem a continuació:

Entrenament de bicicleta

Ivet Farriols, una de les tècniques més premiades de la comunitat TriDiR (compta amb més de 15 medalles en diferents triatlons), ens recomana “realitzar entre 2 i 3 entrenaments a la setmana, combinant sessions anaeròbiques en interior amb sessions aeròbiques en exterior”.

La clau de l’entrenament en interior “és realitzar canvis de ritmes curts de 30 segons al màxim ritme possible”, per això és recomanable fer les sessions d’SpinDiR Farlek, però també sessions d’SpinDiR XL o dos sessions seguides d’SpinDiR.

Per la sessió d’exterior, pots afegir-te a les sortides en grup que realitza el TriDiR, que “ajuden a millorar la tècnica i on també realitzem relleus per grups, amb una durada total d’entre 2 i 3 hores per sessió”, apunta la Ivet.

Entrenament running

entrenament triatlo running tridir

“Un atleta que ja està habituat a realitzar esport o ve de realitzar la modalitat sprint de triatló, pot començar fent 3 sessions de running a la setmana”, és el que ens explica Albert Parreño, triatleta d’èlit i tècnic de la selecció catalana, espanyola i de la comunitat TriDiR. Aconsella a més, que aquestes tres sessions siguin “una de volum, una altra específica i una tercera suau, d’assimilació”.

Les sessions específiques poden ser de tècnica, de velocitat, de potencia, de pujades… però l’Albert fa especial èmfasi en l’escalfament previ, perquè “la clau per realitzar una bona cursa a peu després de la transició amb el ciclisme, és adaptar-se el més aviat possible, per això a les nostres sessions del TriDiR entrenem els escalfaments de 25, 30 o fins i tot de 40 minuts”.

Entrenament de natació

Per molts la natació és la part més complicada d’una triatló, sobretot per les seves característiques al ser l’inici de la prova: durant els primers 2 – 5 minuts has d’agafar posició i caldrà realitzar a gran velocitat els moviments, la tècnica nedant serà diferent degut a les onades, t’hauràs d’orientar i esquivar oponents, realitzar el gir a la bolla, etc.

Per això, Manuel Butti, el nostre tècnic de natació dins de TriDiR, ens explica que “és important realitzar al menys 1 sessió a la setmana de tècnica, per millorar detalls de la braçada i de la respiració” i afegeix que “de tant en tant fem sessions al mar, per practicar les sortides en grup, els girs a la bolla, per nedar tots junts, etc”.

Manuel, que ha disputat competicions a nivell nacional i internacional representant al seu país, Itàlia, afegeix que “és també molt important entrenar el ritme de carrera dins de l’aigua, per això recomano realitzar dos sessions a la setmana de series llargues, sempre depenent del nivell de la persona.”

Inscriu-te a la comunitat TriDiR i emporta’t diferents regals!

Com has pogut llegir, la Ivet, l’Albert o el Manuel són alguns dels tècnics amb gran experiència dins del món de la triatló que estaran a la teva disposició si decideixes formar part del col·lectiu de TriDiR. Però això no és l’únic avantatge, ara dins del welcome pack et regalem gràcies a JVC uns auriculars esportius sense cables que es connecten a través de Bluetooth, per tenir en tot moment llibertat de moviments.

auriculares bluetooth jvc

Ara ja ho saps, si vols ser finisher d’una triatló (o coneixes algú que també ho vol ser) vine a formar part del TriDiR! Coneix més informació clicant aquí.

Share on Facebook29Tweet about this on Twitter0Share on Google+0Share on LinkedIn0

2 pensamientos sobre “Com preparar-se per a una triatló olímpica

  1. Sólo comentar que ponéis mucho enfásis en el tema de triatlón, pero en el Dir Sant Cugat no´habéis movido bien el tema para formar un grupo de entreno continuo después de hacer el curso de triatlón. Por lo que vemos en Dir Diagonal se pone mucho más énfasis y dedicación, pero en Sant Cugat se pierde el espíritu y acabamos buscándonos la vida en algún club o bien de forma individual. Y encima tenéis una de las entrenadoras bueno para entrenar Mónica Crisol.

    • Hola José Manuel, muchas gracias por tu comentario, lo hemos trasladado a los responsables del grupo TriDiR para que lo tengan en cuenta. Si no tienes inconveniente, se pondrán en contacto contigo para que les puedas explicar tu experiencia y así mejorar el funcionamiento. Un saludo.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

*