Beneficis de la fisioteràpia i l’osteopatia

beneficis de la fisioterapia i l'osteopatia

La fisioteràpia i l’osteopatia són dues teràpies que ajuden a solucionar els problemes físics causats per lesions o per algun tipus de diversitat funcional

Mal d’esquena molt intens quan arribes a casa després de la feina, dolor de cervicals cada vegada que t’aixeques de la migdiada al sofà o molèsties al genoll i a altres articulacions després de fer exercici: passen els dies i el dolor no acaba de desaparèixer. Quina és la solució?

La OMS defineix la fisioteràpia com “l’art i la ciència del tractament per mitjà de l’exercici terapèutic, la temperatura, l’electricitat i la teràpia manual”. Tot i això, l’Oriol Ferrús, fisioterapeuta de Diagonal DiR, completa la definició afegint que “la fisioteràpia i l’osteopatia serveixen per poder curar, prevenir i readaptar al pacient de qualsevol lesió, a través de tècniques físiques i manuals”.

L’Oriol, que va realitzar els seus estudis de fisioteràpia a la Universitat Ramon Llull, ens explica que els beneficis d’aquestes teràpies són “immillorables”. Per començar destaca que “permeten una ràpida i correcta recuperació, a més de treballar sobre el propi cos per donar-li les eines necessàries per prevenir la reaparició de la lesió”.

Però no tan sols és efectiva quan notem els primers símptomes de dolor, també serveix per anticipar-se a futures molèsties perquè, tal i com ens explica, “permet disminuir el risc de patir una lesió, redueix les càrregues produïdes per la pràctica esportiva i manté el cos en unes condicions òptimes per realitzar exercici físic”.

Per tal d’aconseguir una rehabilitació completa, és imprescindible que el fisioterapeuta conegui i utilitzi tots els recursos dels que disposa, des de les pròpies mans fins a l’exercici terapèutic o l’embenat funcional.

La manera d’actuar davant un pacient “normalment consta de diverses fases”, però ens aclareix que “la seva durada ve determinada pel tipus de lesió de la persona”. En qualsevol cas “la supervisió d’un professional és essencial, perquè és qui marcarà la progressió i donarà al pacient les pautes necessàries per a una recuperació adequada”.

Finalment, l’Oriol indica que “per tal d’assegurar una completa recuperació funcional de qualsevol lesió, és necessari combinar la teràpia manual amb l’exercici terapèutic i l’educació sanitària”.

Si estàs interessat en conèixer més detalls sobre la fisioteràpia i l’osteopatia, el pròxim 16 de maig els nostres fisioterapeutes realitzaran valoracions i exploracions gratuïtes a les sales de fitness de tots els clubs DiR. Si no hi pots assistir aquest dia, pots demanar aquí la teva valoració corporal gratuïta per part d’un expert de Clubs DiR.

Share on Facebook15Tweet about this on Twitter0Share on Google+0Share on LinkedIn0

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

*